A avut loc întalnirea P.F. Patriarh Chiril cu Ambasadorul Romaniei în Rusia

0
715
A avut loc întâlnirea P.F. Patriarh Chiril cu Ambasadorul României în Rusia
La 15 septembrie, în reşedinţa patriarhală din Moscova, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a primit în vizită pe Excelenţa Sa, Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Federaţia Rusă, Constantin Mihail Grigorie.
Salutând oaspetele, Sanctitatea Sa a menţionat că: „totdeauna este bucuros de posibilitatea de a se întâlni cu ambasadorii acelor ţări, unde majoritatea covârşitoare a cetăţenilor sunt creştin-ortodocşi”.
După cum afirmă Patriarhul Chiril, între cele două Biserici, Română şi Rusă, cât şi între cei doi ierarhi ai Bisericilor surori, se dezvoltă nişte relaţii benefice, ambii patriarhi, cunoscându-se de mai mult timp.
În cuvântul de răspuns, Ambasadorul României a mulţumit Sanctităţii Sale pentru posibilitatea de a se întâlni transmiţându-i totodată cele mai frumoase urări de bine din partea Patriarhului Daniel. De asemeni, Ambasadorul a menţionat faptul că în misiunea sa din Rusia intră şi dezvoltarea multilaterală a relaţiilor dintre cele două ţări, parte importantă a acestei misiuni fiind şi întărirea relaţiilor dintre cele două Biserici surori, cele mai mari, în ceea ce priveşte numărul credincioşilor din lumea ortodoxă!
După aceste cuvinte de salut, s-a discutat diferite aspecte de colaborare dintre statul român şi Biserica Ortodoxă Rusă.