Un japonez si-a facut harakiri pentru ca deputatii nu vor sa mearga la sanctuarul sintoist

0
1690
Un japonez şi-a făcut harakiri pentru că deputaţii nu vor să meargă la sanctuarul şintoist
Un japonez s-a înjunghiat în faţa parlamentului din Tokyo, imitând ritualul de sinucidere al samurailor. Un post de televiziune a afirmat că japonezul le-a cerut imperativ deputaţilor să meargă să se reculeagă la sanctuarul şintoist Yasukuni din Tokio, ridicat de către naţionalişti.
Victima a fost transportată de urgenţă la spital, a afirmat un purtător de cuvânt al serviciilor de prim ajutor. Potrivit agenţiei de presă Jiji, bărbatul în vârstă de 39 de ani a declarat că ar fi membru al unei miscări de extremă dreaptă. Se pare că avea asupra sa „o scrisoare de avertisment adresată parlamentarilor” japonezi.
Gestul său extrem se inspiră din „seppuku”, numit şi „harakiri” şi reprezintă ritualul de sinucidere al samurailor din Japonia feudală.
Bărbatul a folosit un pumnal cu o lamă lungă de 20 de centimetri pentru a se înjunghia în stomac. Momentan nu se cunosc informaţii oficiale privitoare la circumstanţele în care s-a petrecut incidentul. „Efectuăm cercetări pentru a stabili care este motivaţia gestului”, a declarat poliţia din Tokyo.