Suveranul pontif, Papa Benedict al XVI-lea, se apuca de cantat!

0
1018
Suveranul pontif, Papa Benedict al XVI-lea, se apucă de cântat!
Papa Benedict al XVI-lea va apărea cântând pe un album care urmează să fie lansat la nivel mondial în luna noiembrie, a anunţat o casa de discuri Geffen, informează Metro.co.uk. Suveranul Pontif va putea fi ascultat vorbind şi cântând în latină, italiană, portugheză, franceză şi germană, această fiind prima sa apariţie pe un material discografic. Casa de discuri care va lansa albumul Papei a mai colaborat cu Nirvana şi Guns N’ Roses.
Pasajele în care apare vocea conducătorului bisericii catolice au fost preluate sub licenţă de la Radio Vatican, postul care înregistrează toate slujbele, rugăciunile şi recitalurile Suveranului Pontif, iar acesta nu se va deplasa în Marea Britanie pentru înregistrări sau pentru a lucra la album.
Valoarea contractului încheiat între cele două părţi nu a fost dezvăluită, dar toţi banii strânşi de pe urma materialului vor fi donaţi pentru educaţia muzicală a copiilor defavorizaţi din întreaga lume.
„Suntem încântaţi că Papa Benefict XVI şi-a arătat aprecierea pentru acest proiect şi i-a dat o binecuvântare specială”, a spus Colin Barlow, preşedintele Geffen UK, despre viitorul album, denumit pentru moment Alma Mater. Acesta va conţine mai multe piese în care Papa Benedict va recita şi cânta pasaje şi rugăciuni, acompaniat de Corul Academiei Filarmonice din Roma. Orchestra Filarmonică Regală din Anglia va înregistra anumite compoziţii clasice de pe album la studiourile Abbey Road unde au lucrat formaţii precum Beatles şi Oasis.
Detalii suplimentare despre album urmează să fie anunţate în septembrie la Vatican.
Amestecul dintre muzică şi religie s-a dovedit un succes în trecut. În martie 2008, un grup de călugări dintr-o mănăstire austriacă au semnat un contract cu Universal Music. De asemenea, în aprilie anul trecut, trei preoţi catolici, care cântau sub denumirea Preoţii, au semnat un acord de peste 1 milion de lire sterline cu Sony BMG.