Site-urile de socializare pot duce la sinuciderea tinerilor

0
746
Site-urile de socializare pot duce la sinuciderea tinerilor
Vincent Nichols, Arhiepiscopul Bisericii Catolice din Anglia, este de părere că site-urile de socializare, cum sunt Facebook sau MySpace, i-ar putea duce pe tineri la sinucidere pentru că văd prietenia ca o „comoditate”.
Arhiepiscopul crede că tinerii din ziua de azi „nu mai reuşesc să-şi construiască relaţii de prietenie adevărate, ci doar unele temporare şi astfel nu pot face faţă la ruinarea vieţii sociale din afara Internetului. Telefoanele mobile şI Internetul dezumanizează viaţa ca o comunitate”.
În plus, el spune că întâlnirile faţă în faţă sunt din ce în ce mai puţine, în comparaţie cu conversaţiile la telefon sau pe Internet.
„Este îngrijorător faptul că folosim aproape exclusiv telefoanele si e-mail-urile ca modalităţi de comunicare şi asta înseamnă că ne pierdem abilitatea să construim acea comunicare interpersonal atât de necesară conlocuirii într-o societate”, a declarat Arhiepiscopul Nichols.
„Ne pierdem abilităţile sociale şi cele de interacţiune umană, cum citim starea de spirit a unei persoane, limbajul corpului, ba chiar uităm cum să avem răbdare. Aceste site-uri de socializare contribuie la formarea unui trend în rândul tinerilor care ajung să dea prea multă importanţă numărului de prieteni pe care îl au şi asta poate duce într-un final la sinucidere”, a explicat acesta.
www.libertatea.ro