Silvio Berlusconi interzis la spovedanie

0
729
Silvio Berlusconi interzis la spovedanie
Relaţiile dintre şeful guvernului de la Roma şi Vatican au atins, zilele trecute, un nivel critic după un atac dur lansat de „Il Giornale”, ziarul de casă al familiei.
Într-un editorial publicat pe prima pagină, jurnaliştii ziarului deţinut de fratele lui Silvio Berlusconi au scris că Dino Boffo, directorul cotidianului „Avvenire”, este un homosexual, acuzat în trecut de hărţuire sexuală şi care ar fi fost nevoit să ajungă la o înţelegere financiară pentru a evita o pedeapsă cu închisoarea.
Conferinţa Episcopilor Italieni a calificat articolul drept „brutal şi inexplicabil”, iar cardinalul Tarcisio Bertone, al doilea în ierahia de la Vatican, a anulat o cină la care urma să participe, vineri seară, împreună cu Silvio Berlusconi. La rândul său, premierul italian şi-a anulat participarea la o slujbă simbolică de iertare a păcatelor, denumită Perdonanza, un gest menit să-l apropie de Biserica Catolică.
Deşi Berlusconi s-a distanţat apoi de comentariile publicate în „Il Giornale”, şansele ca acesta să se întâlnească cu Papa Benedict al XVI-lea luna viitoare ies în totalitate din calcul, apreciază analiştii. Berlusconi nu a mai fost primit în audienţă de Suveranul Pontif din iunie 2008. Biserica Catolică nu a privit cu ochi buni scandalul sexual în care a fost implicat recent şeful executivului de la Roma şi divorţul în curs dintre acesta şi soţia sa, Veronica Lario.
Asediat de presa internaţională, Ber lusconi a ameninţat că va da în judecată un număr de publicaţii străine, printre care „El Pais” sau „Le Nouvel Observateur”, care au făcut dezvăluiri despre viaţa sa intimă.
www.infoportal.ro