Preot roman, zdrobit de tavanul bisericii

0
809
Preot român, zdrobit de tavanul bisericii
Durere mare în sufletul enoriaşilor din comunitatea ortodoxă a românilor din Berlin, Germania. Ei nu voiau decât să aibă o biserică, la construirea căreia lucrau din 2006. Însă planul lor a luat o întorsătură înfiorătoare, marţi seara, când tavanul lăcaşului s-a prăbuşit şi l-a zdrobit pe părintele român, ucigându-l pe loc.
Marţi seara, ora 19.12. O zguduitură puternică spulberă liniştea dintr-un cartier paşnic din Berlin. Tavanul viitoarei biserici a comunităţii ortodoxe române s-a prăbuşit peste cei şapte oameni care lucrau de zor să ridice zidurile Casei Domnului.
Când autorităţile alarmate au sosit de urgenţă la locul tragicului accident, au mai fost găsite în viaţă doar cinci persoane, speriate, în stare de şoc. Peretele căzut, realizat din cărămizi grele, a smuls din sânul comunităţii doi oameni: pe preotul Constantin Mihoc (49 de ani), conducătorul parohiei ortodoxe române „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Berlin, şi un ajutor de-al lui, tot român. Acesta din urmă avea 36 de ani.
www.libertatea.ro