Papa a avut dreptate în privinta SIDA

0
799
Papa a avut dreptate în privinţa SIDA
Directorul Proiectului de Cercetare pentru Prevenirea SIDA de la Harvard a afirmat că poziţia Papei Benedict al XVI-lea în dezbaterea privind SIDA şi prezervativele este corectă. Edward Green a declarat acest lucru într-un discurs la a 30-a Întâlnire anuală pentru Prietenia între Popoare de la Rimini, organizată de mişcarea laică Comunione e Liberazione. Green, expert în prevenirea SIDA, a spus: „ca om de ştiinţă, am fost uimit să văd apropierea dintre ceea ce a spus Papa în luna martie în Camerun şi rezultatele celor mai recente descoperiri ştiinţifice”. El a afirmat: „Prezervativele nu împiedică răspândirea SIDA. Doar comportamentul sexual responsabil poate face faţă epidemiei”.
Green a continuat: „Când Papa Benedict al XVI-lea a spus că în Africa trebuie să se adopte un comportament sexual diferit, deoarece a se încrede în prezervative nu slujeşte luptei împotriva SIDA, presa internaţională a fost scandalizată”. Papa a făcut această declaraţie în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii în drum spre Africa. Omul de ştiinţă a afirmat că Sfântul Părinte a avut dreptate. El a spus: „Prezervativul poate funcţiona pentru anumiţi indivizi, dar nu va sluji la a face faţă situaţiei unui continent”. Green a adăugat: „A propune folosirea regulată a prezervativului ca modalitate de prevenire în Africa ar putea avea efectul opus”. El a explicat fenomenul comportamentului uman în care o persoană „se simte protejată şi astfel se expune pe sine mai mult”.
Cercetătorul şi antropologul medical a întrebat: „De ce nu s-a încercat schimbarea obiceiurilor oamenilor?” „Lumii industriei i-a luat mulţi ani să înţeleagă că măsurile cu caracter tehnic şi medical nu sunt de folos în rezolvarea problemei”. Green a evidenţiat politicile de succes care au fost implementate în Uganda în lupta împotriva SIDA, programe bazate pe strategia „ABC”: „Abstinenţă, Fidelitate (Be faithful), şi, ca o ultimă soluţie, folosirea Prezervativului (Condom)”. El a relatat: „În cazul Ugandei, s-a obţinut un rezultat impresionant în lupta împotriva SIDA. Preşedintele a putut să spună adevărul poporului său, tinerilor: că în anumite ocazii puţin sacrificiu, abstinenţă şi fidelitate sunt necesare. Rezultatele au fost formidabile”.
www.catholica.ro