Merkel: Legislatia Uniunii Europene nu limiteaza libertatea religioasa

0
724
Merkel: Legislaţia Uniunii Europene nu limitează libertatea religioasă
Cancelarul german Angela Merkel a asigurat din nou creştinii că legislaţia europeană împotriva discriminării nu va limita libertatea de a se închina şi nici alte exprimări religioase, declară Wolfgang Polzer în exclusivitate pentru ASSIST News Service.
Intr-un interviu cu trei organizaţii media creştine din Germania, Angela Merkel a subliniat că legile anti discriminare au avut ca unic scop prevenirea problemelor pe care le puteau ridica unele grupuri. De exemplu, bătrânii ar trebui să aibă aceleaşi drepturi cu cei tineri; femeile ar trebui sa aibă drepturi egale, la fel şi persoanele cu nevoi speciale. Aceste legi anti-discriminare sunt menite să susţină şi să întărească egalitatea, afirma Merkel.
„Vedem în fiecare individ creaţia lui Dumnezeu, dotată cu libertate şi responsabilitate”, continuă ea. Politica există pentru a crea condiţiile prielnice dezvoltării talentelor personale şi pentru a păstra integritatea acestei creaţii.
Merkel a accentuat şi obligaţia Germaniei de a proteja integritatea statului Israel, pe fondul eforturilor guvernului de a menţine pacea. Guvernul susţine a soluţie ce implică ambele state şi include compromisuri de ambele părţi.
stiricrestine.ro