Madonna, considerata o anti-icoana a Fecioarei Maria

0
1003
Madonna, considerată o anti-icoană a Fecioarei Maria
Muzica Madonnei începe să irite tot mai multă lume. După nefericitul incident de la Marsilia când doi oameni şi-au pierdut viaţa după ce scena instalată pentru cântăreaţa s-a prăbuşit, concertul pe care Madonna ar trebui să-l susţină în Polonia riscă să fie anulat. Intitulat „Sticky and Sweet” (Lipicios şi dulce), turneul starului pop nu este pe gustul ultra-catolicilor polonezi.
Concertul ar trebui să aibă loc pe 15 august, de Ziua naţională a Poloniei şi totodată sărbătoarea religioasă a Adormirii Maicii Domnului. Ultra-catolicii polonezi sunt de părere că apariţia cântăreţei în această zi ar fi o blasfemie, temându-se printre altele că aceasta ar putea interpreta piesa „Like a Virgin” chiar în ziua Sfintei Fecioare Maria.
„Madonna este o anti-icoană a Sfintei-Fecioare, ea a arătat acest lucru în mai multe rânduri, bătându-şi joc de credinţa catolică”, a declarat Marian Brudzynski, reprezentant al comitetului pentru apărarea credinţei şi a tradiţiei, care i-a trimis o scrisoare preşedintelui prin care-i cere să anuleze concertul.
De asemenea, laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Lech Walesa critică eventuala prezenţă a Madonnei în Polonia într-o zi Sfântă.
„În această zi de mare sărbătoare religioasă în Polonia nu ar trebui să aibă loc astfel de confruntări. Nu aş vrea ca cineva să mă împiedice să mă rog în această zi. Îmi place mult Madonna în calitatea ei de cântăreaţă, dar în acea zi aş vrea să mă pot reculege şi să mă rog”, a declarat el.
www.libertatea.ro