Madonna a declarat ca este o adepta spirituala a Kabbalei

0
1188
Madonna a declarat că este o adeptă spirituală a Kabbalei
Madonna, a declarat vineri 31 iulie 2009, că din punct de vedere spiritual ea este o deptă a Kabbal-ei, un mare curent mistic iudaic – conform unui articol publicat într-un ziar israelian de largă circulaţie, înaintea unui turneu în Israel, programat în septembrie.

Madonna a recunoscut că trăia sentimentul că ceva „îi lipseşte în propria sa viaţă”, dincolo de înălţimea carierei sale artistice, atunci când „călătorea pe tot globul, prezentând spectacole care umpleau stadioanele cele mai mari din lume”.
„Am ramas însărcinată cu fiica mea, cu paisprezece ani în urmă şi mi-am dat seama ca mi-am petrecut toată viaţa fără să mă gândesc că brusc aş putea deveni atât de responsabilă”, a spus aceasta ziarului Yediot Aharonot.
„Am fost crescută conform tradiţiei catolice iar tatăl meu a fost foarte evlavios, dar eu nu am putut găsi răspunsuri la întrebările pe care le aveam, cu privire la sensul vieţii şi la suferinţa oamenilor”, a mai declarat ea.
Această căutare a spiritualităţii a condus-o spre yoga, budism, taoism, descoperind Arta Războiului (tratat chinezesc din secolul XVI), credinţa sanscrită, încheind cu Kabbala care, conform acesteia, i-a răspuns la problemele existenţiale.
Madonna şi-a luat prenumele evreiesc Esther în anul 2004, când a trăit o perioadă mistică dedicată Kabbalei, în Israel.
Din punct de vedere al iudaismului ortodox, aceasta abordare s-a apropiat de sacrilegiu.
Ea nu este, de fapt, convertită la iudaism şi, chiar dacă ar fi făcut-o, tradiţia i-ar fi refuzat dreptul de a studia Kabbala, care se acordă numai bărbaţilor căsătoriţi, cu vârsta mai mare de 40 de ani, cu conditia sa fi studiat mai întâi Talmudul (conform legilor religioase ale iudaismului).
Kabbala, având in centru textul Cartii Zohar ( „Splendoarea” – în ebraică), a fost cunoscută în secolul XIII prin amploarea pe care o luase in Spania, insa e marcata de reputaţia de a pierde minţile celor care încearcă să-i descopere misterele, „mai ales dacă nu au o formare prealabilă”.