În Spania se doreşte egalarea cu crima a refuzului medicilor de a săvârşi avorturi din motive etice

0
1078
În Spania se doreşte egalarea cu crima a refuzului medicilor de a săvârşi avorturi din motive etice
Medicii din Spania caută să-şi câştige dreptul de a refuza avortul din motive etice, sau de alt gen. Refuzul de a săvârşi avorturi din motive religioase, sau din alte careva motive, este puţin probabil de a fi considerat drept nesupunere faţă de ţară, se spune în Declaraţia Consiliului General a medicilor din ţară, cu referinţă la proectul de lege înaintat spre discuţie în parlamentul ţării. Autorii proiectului de lege propun lipsirea medicilor de drpetul de a se dezice de săvârşirea avorturilor din careva motive de morală. Mai mult ca atât, conform acestui nou proiect de lege, fetele începând cu vârsta de 16 ani vor avea dreptul să săvârşească avort fără autorizarea părinţilor, iar întreruperea sarcinii va fi posibilă chiar şi până în săptămâna a 14-a.
Mai devreme, Ministrul Justiţiei spaniole Caamanio Dominghes, a declarat că refuzul de a săvârşi avorturi mai departe va fi calificată drept nesupunere civilă, informează revista britanică „The Catholic Herald”.
Episcopii catolici din ţară au numit deja proiectul dat de lege drept „o serioasă problemă pentru binele comun al societăţii” şi au declarat că acesta compromite grav profesia medicului, ce se dezice astfel de menirea sa primordială, fiind nevoită să stea în „serviciul morţii”.
Începând din 2004, relaţiile dintre Biserica Romano-Catolică şi prim ministrul actual al ţării rămân încordate din pricina legalizării de către acesta a căsătoriilor homosexualilor şi din pricina permisiunii foarte uşoare a divorţurilor în Spania!