În Israel pentru prima data dupa 2000 de ani a fost ridicat un jertfelnic

0
942
În Israel pentru prima dată după 2000 de ani a fost ridicat un jertfelnic
În satul Mițpa, de pe lângă Ierihon a fost ridicat un jertfelnic, unde pentru prima dată în ultimele 2000 de ani au fost rostite binecuvântări speciale, informează Newsru.com.
Acest altar a fost construit din pietrele din Pustiul iudeu, luate din locuri unde nu a călcat picior de om. Conform regulelor, aceste pietre au fost prelucrate fără utilizarea fierului, fiind lipite cu un material special, făcut din nisip, care a fost luat din craterul Ramon, din Pustiul Iudeii. Această masă cleioasă rezistă la temperaturi foarte înalte, fără a acumula căldura, ceea ce permite ca acolo să se mențină permanent focul, conform poruncilor lăsate în Toră.
Jertfelnicul, care are o înălțime de 4 metri, iar lățimea și lungimea de 6, a fost efectuat de către colaboratorii Institutului Templului, sub conducerea rabinului Ieguda Glika.
Efectuarea acestuia a fost prilejuită de ziua în care, conform tradiției iudaice, a avut loc prima și a doua distrugere a templului.
Institul Templului se ocupă de refacerea atributicii și a vaselor, care sunt necesare și vor fi utilizate după ridicarea celui de al treilea Templu. Timp de 20 de ani de existență a acestui Institut, s-a reușit reconstituirea mai bine de 70 de piese ale interiorului Templului. Este vorba de semisfeșnic, jertfelnicul de aur pentru tămâiere, spălătorul, veșmintele arhiereului.
P.S. Ce, se apropie fraților?