Guvernul foloseste legi noi pentru a adopta o atitudine mai severa fata de minoritatile religioase in Kyrgyzstan

0
846
Guvernul din Kyrgyzstan foloseşte legi mai dure faţă de minorităţile religioase
Autorităţile devin mai severe asupra minorităţilor religioase. Ei spun ca bisericile trebuie să colecteze semnături de la 200 de membri dacă vor să se înregistreze, sau chiar dacă bisericile sunt înregistrate, ei se pot aduna doar în oraşul unde au fost înregistraţi.
„Înainte de ultimile alegeri prezidenţiale din 2005, când curentul preşedinte a venit la putere, bisericile din Kyrgyzstan se pare că aveau foarte mici dificultăţi”, spune Joel Griffith de la Slavic Gospel Asociation(Asociatia Evanghelica Slavă).”Ei se puteau întâlni pentru laudă şi închinare, să poată facă slujire pentru copii fără prea multe dificultăţi. Dar în ultimi ani după ce aceste alegeri au avut loc, am început să vedem că autorităţile se unesc împotriva creştinilor.”
Unele biserici au o condamnare, pentru registrare de la început. Dacă ei încearcă să se înregistreze, procesul poate fi o dificultate imposibilă. Guvernul le cere să colecteze 200 de semnături de la adulţi membri cetăţeni – o cerere mare pentru bisericile care nu au voie nici să se întâlnească.
www.stiricrestine.ro
P. S. Poate că e cazul de aplicat legea şi în Republica Moldova, în faţa tuturor invaziilor sectare de azi?