Divortul te poate îmbolnavi de inima

0
894
Divorţul te poate îmbolnăvi de inimă
Cerecetătorii americani au descoperit că divorţul afectează sănătatea pe termen lung, contribuind la declanşarea maladiilor cardiace şi a diabetului. Chiar dacă persoanele divorţate se recăsătoresc ulterior, ele tot prezintă riscul de a se îmbolnăvi.
Evenimentele importante şi schimbările majore din stilul de viaţă ale persoanelor care divorţează continuă să aibă un impact „dăunător” asupra stării lor de sănătate, chiar la mulţi ani după divorţ. Această concluzie rămâne valabilă chiar dacă multe dintre persoanele divorţate au mers mai departe din punct de vedere emoţional, regăsindu-şi stabilitatea şi fericirea în altă relaţie de cuplu.
Studiul american a relevat faptul că persoanele divorţate sau văduve sunt expuse unui risc cu 20% mai mare de declanşare a unor probleme cronice de sănătate, precum maladiile cardiace, diabetul şi cancerul, comparativ cu persoanele căsătorite. Această categorie de persoane are, totodată, cu 23% mai multe probleme de mobilitate, precum urcarea scărilor sau mersul pe distanţe scurte.
De asemenea, găsirea unui nou partener nu determină o însănătoşire. Persoanele care se recăsătoresc se confruntă în continuare cu un risc mai mare cu 12% de declanşare a maladiilor cronice şi au cu 19% mai multe probleme de mobilitate decât persoanele care trăiesc alături de primul lor partener de căsătorie.
www.libertatea.ro