Crestinii se tem de limitarea drepturilor lor, în cazul în care va fi aprobata Directiva Uninunii Europene privind egalitatea

0
796
Creştinii se tem de limitarea drepturilor lor, în cazul în care va fi aprobată Directiva Uninunii Europene privind egalitatea
Creştinii din Marea Britanie se tem de faptul că Comisia Europeană a propus un tratament egal printr-o nouă directivă, ce pune în pericol libertatea religioasă.
Una dintre Comisiile Europene a lansat o propunere de directivă a egalităţii de tratament. Această directivă urmăreşte să completeze egalitatea legilor existente în domeniul ocupării forţei de muncă şi de formare prin interzicerea discriminării pe motive de religie sau convingeri, handicap, vârstă şi orientare sexuală în furnizarea de bunuri şi servicii.
Adunarea Episcopilor Catolici din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor, a prezentat un răspuns la consultarea cu privire la directive dată în această săptămână în care au spus ca Biserica Catolică a sprijinit „principiile morale care stau la baza proiectului de directivă!”
Cu toate acestea, sunt ridicate „serioase” întrebări, despre „posibile consecinţe neintenţionate pe care le-ar putea avea acest document prin a limita dreptul Bisericii şi a membrilor săi să acţioneze în conformitate cu credinţa catolică”, au adăugat aceștia.
Institutul Crestin a avertizat că directiva „are un mare potenţial” de a interfera cu libertatea religioasă şi de liberă exprimare, şi-ar vedea Guvernul britanic în fața problemei de a pierde controlul asupra aspectelor importante ale discriminării de drept. El a avertizat că, în temeiul directive date, bisericii nu-i poate fi permis să limiteze dreptul de membru pentru cei care le împărtăşesc convingerile creştine.
Franţa, Republica Cehă şi Germania se numără printre ţările care au votat împotriva a directivei.