Centrul de supraveghere se opune vaccinarii scolarilor

0
1299
Centrul de supraveghere se opune vaccinării şcolarilor
Guvernul SUA intenţionează ca în momentul redeschiderii şcolilor, în septembrie, să vaccineze toţi elevii, dar Centrul National de Informare asupra Vaccinurilor (CNIV) a cerut administraţiei Obama şi tuturor guvernatorilor de stat să aducă dovezi că aceasta este „necesar şi fără riscuri de sănătate” cerând „controlul strict al vaccinului, inregistrarea, monitorizarea, raportarea şi asigurarea de compensaţii în cazul tulburărilor produse de vaccinare”.
Departamentul de Sanatate al SUA si cel al Securitatii Nationale au declarat in aprilie, la scurt timp dupa aparitia epidemiei, ca gripa porcina este o urgenta a sanatatii nationale. Ca rezultat unele scoli au fost inchise, unii oameni pusi in carantina iar companiile farmaceutice au incheiat contracte valorind in total 7 miliarde dolari pentru a fabrica vaccinuri care sunt vor fi puse accelerat in circulatie de catre Administratia pentru Alimente si Medicamente. Aceasta inseamna ca vaccinurile vor fi testate pentru numai citeva saptamini pe citeva sute de voluntari, copii si adulti, inainte de a fi administrate tuturor scolarilor, in toamna.
Mai mult, ca urmare a legislatiei federale adoptate de Congres in 2001, o autorizatie pentru uz de urgenta permite companiilor farmaceutice, oficialitatilor din sistemul de sanatate si oricui care se ocupa de administrarea vaccinurilor experimentale, ca in timpul unei stari de urgenta, sa fie protejat legal in cazul in care populatia sufera leziuni in urma vaccinarii. Secretarul Serviciilor Umane si de Sanatate, Kathleen Sebelius, a garantat fabricantilor de vaccinuri imunitate totala in fata legii, impotriva oricaror plingeri in instanta care ar putea rezulta in urma vaccinarii. Unele state vor sa impuna vaccinarea obligatoriu prin lege.
CNIV se intreaba daca statele sunt pregatite sa se supuna reglementarilor de securitate ale vaccinurilor din 1986, cuprinse in Actul National despre Leziunile rezultate din Vaccinarea Infantila, care include:
* Sa se dea parintilor informatii scrise despre beneficiile si riscurile vaccinului inaintea vaccinarii copilului
* Inregistrarea vaccinurilor administrate copilului inclusiv numele producatorului si numarul lotului
* Inregistrarea vaccinurilor administrate in cartea de sanatate a copilului
* Inregistrarea problemelor de sanatate seriose aparute ca rezultat al vaccinarii in cartea de sanatate a copilului si inaintarea imediata a unui raport Sistemului de Raportare a Reactiilor Adverse ale Vaccinarilor
CNIV ar vrea sa stie daca statul va acorda compensatii finaciare pentru eventuala lezare a copiilor prin vaccinare impotriva gripei porcine si daca parintilor li se vor da „informatii complete si reale despre riscurile vacinarii impotriva virusului gripei porcine” si daca vor avea dreptul sa zica „nu” vaccinarii.
Co-fondatorul si presedintele CNIV Barbara Loe Fisher a spus:
Parintii si legislatorii ar trebui sa se intrebe:
* De ce sunt copiii cei care trebuie sa primeasca cei dintii un vaccin experimental?
* Sunt scolile echipate ca sa inregistreze consensul informat al parintilor inainte de vaccinare, sa tina evidenta vaccinarilor si sa excepteze de la vaccinare copii care din motive de sanatate ar fi supusi unor riscuri majore in cazul vaccinarii?
* Vor sti cei care administreaza vaccinul sa monitorizeze copii, sa inregistreze imediat, sa raporteze si sa trateze orice problema de sanatate seriosa aparuta in urma vaccinarii?
* Va avea statul resurse financiare pentru a acorda compensatii copiilor lezati?