”Binecuvantare” colectiva acordata cuplurilor homosexuale straine, într-o biserica daneza

0
851
”Binecuvântare” colectivă acordata cuplurilor homosexuale străine, într-o biserică daneză
Aproape o sută de cupluri homosexuale de origine străină au primit ieri după-amiază, joi 30 iulie 2009, binecuvântarea în catedrala daneză Vor Frue Kirke din Copenhaga, în timpul unei slujbe religioase speciale pentru participanţii la Outgames 2009.
Biserica, ale cărei coloane exterioare au fost îmbrăcate în culorile curcubeului (emblema homosexualilor), a fost invadată de sute de participanţi la aceste jocuri, considerate Jocurile Olimpice ale homosexualilor, bisexualilor si transsexualilor.
Cuplurile de homosexuali şi lesbiene, dintr-un număr mare de ţări, au fost ~binecuvântaţi~ la altar, de o duzină de pastori din Biserica Evanghelică Luterană de Stat.
Această ceremonie a marcat totodată cea de-a 20-a aniversare a mariajului homosexulilor, in Danemarca, prima ţară din lume care a autorizat în octombrie 1989 căsătoria homosexualilor şi a lesbienelor la primărie, sub numele de: „parteneriat înregistrat”.
Copenhaga găzduieşte în perioada 25 iulie – 1 august, cea de-a doua ediţie a competiţiei sportive Outgames 2009, cu 5000 de participanţi din 97 de ţări, care se întrec la 38 de discipline sportive.
Această întâlnire, a avut de suferit în week-endul trecut când, în timpul nopţii, trei participanţi străini au fost bătuţi de către doi tineri danezi beţi, iar marţi, o petardă a fost aruncată pe scenă, un călăreţ american fiind accidentat.