A furat o pictura cu Fecioara Maria ca sa plateasca un avort

0
802
A furat o pictură cu Fecioara Maria ca să plătească un avort
Un bărbat din America a furat un tablou cu Fecioara Maria pentru a plăti avortul unei adolescente pe care o violase în 2006. În vârstă de 39 de ani, Aurelio Vallerillo-Sanchez din statul Nebraska a fost găsit vinovat de o instanţă americană de agresiune sexuală şi de tâlhărie.
Americanul riscă să primească o condamnare de până la 70 de ani de închisoare în luna octombrie, când va fi dat verdictul în cazul său.
Potrivit procurorulul Brenda Beadle, bărbatul a zburat în Mexic cu pictura veche de 300 de ani, care valora în jur de 100.000 de dolari, fiind însoţit de o adolescentă pe care a violat-o, în martie 2007. Odată ajunşi în Mexic, planul era ca fata să facă avort.
Deoarece întreruperea de sarcină nu a fost posibilă, Aurelio Vallerillo-Sanchez a insistat ca acest copil să fie dat spre adopţie, pentru a şterge orice dovadă care putea fi folosită împotriva lui. Adolescenta nu a dorit acest lucru şi s-a întors în Nebraska unde a născut.
Vallerillo-Sanchez a fost arestat în luna februarie, după ce testele ADN au demonstrat că în 2006 a abuzat sexual de adolescentă care avea atunci doar 14 ani.
Cei care l-au înfundat pe bărbat au fost chiar copiii pe care îi are. În timpul anchetei, fiul său a mărturisit că bărbatul a furat pictura din Catedrala St. Cecilia din Omaha, iar fiica sa a declarat că acesta a vândut-o ultrerior cu 3.000 de dolari.
www.libertatea.ro