A aparut gripa canina

0
1197
A apărut gripa canină
Un nou virus, cel al gripei canine, a început să se răspândească necontrolat în SUA. La un adăpost de câini a fost înregistrat deja un prim deces, iar numărul victimelor poate creşte foarte rapid. Potrivit specialiştilor, acest nou tip de virus ar putea fi transmis chiar şi la om.
Un astfel de patruped din rasa Ogar Whippet a murit în SUA, după ce a contractat virusul gripei canine
Virusul gripei canine, denumit de cercetători H3N8, este un nou tip de agent patogen care ameninţă să se răspândească haotic. Acestă boală a ucis deja un câine dintr-un adăpost din statul Virginia, SUA. Cercetătorii care au descoperit acest virus sunt de părere că boala s-a răspândit deja în cel puţin trei alte state americane: Colorado, New York, New Jersey.
Gripa se manifestă prin tuse, strănut şi febră şi nu este altceva decât o mutaţie a unui virus purtat de cai, transmis nu de mult la câini, informează site-ul descopera.ro. Deoarece câinii au contact cu oamenii mult mai des decât caii, există riscul ca virusului H3N8 să treacă de la câini la oameni. Până acum totuşi nu a fost înregistrat nici un caz al vreunui om infestat cu noua gripă canină.
www.libertatea.ro
P.S. Gripa aviară, gripa porcină, gripa canină, toate fiind impuse artificial. Ce urmează?