40 mii de crestini l-au întampinat pe Patriarhul Chiril în Lavra din Poceaev

0
890
40 mii de creștini l-au întâmpinat pe Patriarhul Chiril în Lavra din Poceaev
Patriarhul Moscovei și a Întregii Rusii, marți seara a ajuns în Lavra Adormirii Maicii Domnului din Poceaev, regiunea Ternopol, cea de a doua după importanță mănăstire din Ucraina și o insulă a ortodoxiei în partea de nord a țării.
Patriarhul a fost întâmpinat de zeci de mii de oameni, din toată Ucraina și Moldova învecinată, ajunși aici special pentru pelerinaj și pentru rugăciuni comune cu Patriarhul. Toate împrejurimile mănăstirii au fost acoperite de oameni.
Delegația Patriarhală, în frunte cu Sanctitatea Sa, au ajuns la porțile Lavrei unde au fost întâmpinați de o gloată de creștini, care cu mare bucurie au salutat vizita patriarhului, luând binecuvântare.
Reprezentanții clerului local au confirmat pentru „Интерфакс-Религия”, prezența a mai bine de 40 de mii de pelerini pe teritoriul mănăstirii. De obicei la această sărbătoare se adună în jurul a 20 mii de creștini. Acum, după calcule preliminare mănăstirea a fost vizitată de un număr cel puțin îndoit de oameni. Mulți nici măcar nu au avut posibilitatea de a ajunge pe teritoriul mănăstirii pentru a saluta Patriarhul.
După cum informează clericii locali, tot Poceaevul a fost înpânzit de creștini, nici un loc din hotelul mănăstirii sau a orașului nu a rămas liber. Mulți au venit de acasă cu palate, în dorința de a rămâne pe teritoriul mănăstirii cele câteva zile cât va fi patriarhul aici.