Situl Ortodoxia Tinerilor împlineste un an

0
2317
Situl Ortodoxia Tinerilor împlineşte un an – Felicitări
Situl Ortodoxia Tinerilor face un an, pentru ce noi, cei de la ortodoxia.md, le dorim sincere felicitări și urări de bine, ajutor de la Domnul nostru Iisus Hristos în munca de mai departe și să dea Bunul nostru Dumnezeu, ca efortul pe care-l depun administratorii acestui site, să fie de un real folos pentru mantuirea sufletelor tinerilor ortodocși.
Pe 29 iulie anul trecut apărea primul articol: Oare mâncăm prea mult? La început era un blog personal dar mai apoi, prin voia lui Dumnezeu, şi fără să fi planificat ceva ne-am adunat 15 tineri şi aşa a ajuns ceea ce vedeţi astăzi.
Acum un an, cam după 20 iulie, eram la servici, şi mă plictiseam şi mă gândeam că ar fi bine să-mi fac şi eu un blog, unde să scriu câteva gânduri personale, de fapt câte un articol despre relaţia teologie-ştiinţă. Am vorbit la telefon cu Codruţ, şi m-am sfătuit cu el dacă să-l fac sau nu. El zicea: „păi dacă pe tine te foloseşte, fă-l, dacă nu lasă”. Tot cu el discutasem şi posibilitatea, ca acest gând de a-mi face blog, să vină din mândrie, din dorinţa de arăta altora ce sunt sau pentru a atrage atenţia. În sinea mea recunoşteam că e şi o mândrie dar în acelaşi timp realizam că vreau să fac ceva ca să mă simt şi eu folositor, să mă simt împlinit.
Nu mai ţin minte daca am cerut binecuvântare de la duhovnic înainte sau după ce l-am făcut, oricum părintele şi-a dat acordul şi a fost foarte deschis la această idee.
Început a fost mai greu, pe blog (ortodoxiatinerilor.wordpress.com) intrau puţini vizitatori, dintre care cea mai „fidelă” cititoare era Talita şi finul meu Viorel. Ei doi mai postau câte un comentariu. Când am văzut ce frumos vorbeşte Talita i-am sugerat să scrie şi ea ceva. Cuvintele ei erau minutate şi articolele ei erau citite cu drag de puţinii noştri vizitatori. Cu timpul a apărut Monica din Constanţa, Gabriela din Braşov, şi Carmen de la Vatra Dornei, care ne ajutau foarte mult cu articolele şi cu care vorbeam foarte des pe messenger sfătuindu-ne despre una alta, şi despre ce să mai punem pe blog.
A început să trimită şi Codruţ câte un articol, după care mi-a venit ideea să punem pe site şi poze cu locurile frumoase şi mănăstirile pe la care am fost. Fotografiile au avut mare succes, dând viaţă blogului. Au început să revină din ce în ce mai mulţi tineri.
Aşa se face că în decembrie am luat hotărârea să trecem de la blog la site. Am cumparat domeniul şi găzduirea şi am transferat totul pe www.ortodoxiatinerilor.ro . Eram tare încântaţi, ni se părea că acum munca noastră trebuie să fie mai serioasă, ba la un moment dat ne gândem că şi această trecere e din mândrie şi vizitatorii ar fi venit oricum, dacă articolele erau de calitate, fără să trecem la un site de sine stătător. Până la urma s-a dovedit a fi o mişcare foarte bună pentru că site-ul aducea un plus de seriozitate şi organizare, forţându-ne şi pe noi să creştem calitatea celor scrise.
Oricum ar fi, toate lucrurile bune de pe acest site se datorează în primul rând autorilor, careu au scris cu mare drag şi din inimă curată, având şi binecuvântare de la duhovnic, şi doar în mică măsură părţii tehnice.
Pe parcurs ni s-au alăturat Adrian şi Oana care ne-au trimis foarte multe articole, citite cu mare interes. Apoi Sorin din SUA, Georgiana (cea mai mică autoare a site-ului nostru, dar una dintre cele mai active), Anca-Larisa, Carla şi Sorin.
Cum am reuşit să ne adunăm toţi aşa, e doar lucrarea lui Dumnezeu, eu nu-mi pot da seama. El ne-a scos în cale unul pe altul şi ne-a pus la acelaşi jug. Dar toţi ştim că „jugul Meu este bun şi povara Mea este uşoară”.
Printre cititorii noştri foarte fideli îl remarcăm pe Florin (florinm pe comentarii) care ne ştie de când eram „mici” şi care de multe ori s-a comportat ca un adevărat administrator, mediind discuţiile şi aducând un plus de echilibru. Mulţumim mult Florine!
Mulţumim lui Dumnezeu pentru toate câte s-au întâmplat în anul care a trecut. Mulţumim şi Maicii Domnului pentru că s-a rugat pentru noi în fiecare zi şi ne-a ajutat mereu. Mulţumim şi tutoror sfinţilor noştri ocrotitori care ne-a dat gânduri bune pentru a da sfaturi frumoase. Mulţumim îngeraşilor noştri păzitori care au avut grijă să nu scriem ce nu trebuie, şi ne-au călăuzit gândurile înaintea fiecarui cuvânt scris.
Aş vrea ca aici la acest articol să ne lasaţi sugestiile şi criticile voastre în legătură cu site-ul nostru. Ştim că avem multe scăpări, că avem şi greşeli, că suntem şi leneşi, că suntem nepregătiţi şi poate câteodată nu vorbim despre subiecte care vă interesează.
Ajutaţi-ne dându-ne idei cu subiecte care ar trebui tratate şi dezbătute. Daţi-ne sugestii la aspectul grafic al site-ului şi la organizarea lui, ne-ar folosi foarte mult.
Mulţumim mult tuturor cititorilor noştri! Voi sunteti motivul nostru de a merge inainte cu aceasta lucrare. Chiar daca ne despart fizic sute de kilometri de cabluri, va adunam si va purtam in rugaciune si in gand pe voi toti, frati ai nostri intru Hristos. Să vă rugaţi şi pentru noi păcătoşii.