Sinuciderea, o problema acuta în randul tinerilor din toata lumea

0
1172
Sinuciderea, o problemă acută în rândul tinerilor din toată lumea
O temă mai mult decât actuală într-o vreme în care tot mai mulţi tineri fac abuz de această ieşire din situaţiile grele din viaţă, considerând că astfel pot pune capăt problemelor. Astfel, pe plan mondial, sinuciderile ocupă locul doi în rândul cauzelor de deces printre tineri, după accidentele de circulaţie care sunt în topul clasamentului.
Printre cauzele de bază se menţionează trei probleme majore care duc la sinucidere şi anume:
1. Crizele existenţiale, aici fiind clasate şi romanele de dragoste nereuşite;
2. Bolile psihice;
3. Influenţele satanice, care survin în de cele mai dese ori în urma abuzului de alcool, tutun şi droguri, sau în urma relaţiilor directe cu diferite grupări satanice!
Dacă ar fi să facem o privire asupra situaţiei din România, în ansamblu, aici, 3% din totalul deceselor sunt cauzate de sinucidere. Anul trecut, 3.187 de români şi-au luat viaţa. Apropo,
România se află pe locul 24 într-un clasament al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care a evaluat rata sinuciderilor în 34 de state europene. În Republica Moldova situaţia este şi mai dramatică! Aici de un folos real ar fi activitatea cât mai rodnică a Bisericii Ortodoxe, în primul rând pentru a elimina din viaţa tinerilor orice risc de a ajunge la acea stare, care poate duce la sinucidere, iar în al doilea rând, prin explicarea gravităţii păcatului în rândul tinerilor de vârstă şcolară.
www.ortodoxia.md