Protodiaconul Andrei consideră sfinte cuvintele „Ia de la viaţă totul!”

0
727
Protodiaconul Andrei consideră sfinte cuvintele „Ia de la viaţă totul!”
Profesorul Academiei de Teologie din Moscova, Protodiaconul Andrei Curaev a recunoscut faptul că îi place foarte mult sloganul „Ia de la viaţă totul!” „Sunt nişte cuvinte de aur! Doar că trebuiesc înţeles că „totul” nu înseamnă bere ieftină şi fete uşuratice. Dacă să iei de la viaţă totul – înseamnă să iei învingeri şi biruinţe, experienţa copilăriei, experienţa parentală, experienţa scârbelor şi a bucuriilor!” a declarat părintele în Sevastopol, în cadrul unui baik-şou!
Acesta a amintit că în Sfânta Evanghelie, sinonimul cuvântului „viaţă”, este Dumnezeu – atunci când Hristos spune: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”.
„Reiese că, dacă doreşti să iei totul de la viaţă, doreşti să iei totul de la Dumnezeu. Dar dacă iei de la Dumnezeu totul, devii singur Dumnezeu. Dacă va reuşi cineva – nu ştiu. Dar dacă omul nici măcar nu visează la acest înalt scop, el poate să nu se menţină la nivelul omului”, spune părintele Andrei.
Amintindu-şi bancul bazat pe o poveste rusească veche: „a prins un bărbat un peşte de aur şi-i zice: „Eu vreau să am totul!” Peştele-i răspunde: „Bine! Tu ai avut totul!” – părintele Andrei a mărturisit că nu ar dori ca această poveste să fie despre Rusia!”
„Eu aş dori ca Rusia să nu aibă „chiar totul”. Aş dori ca ea să aibă viitor, nu doar trecut! Să dea Domnul ca Rusia să aibă drumuri bune, copii buni, noi învingeri!”
De asemeni a dorit tuturor participanţilor acţiunii succes la drumuri, mai ales pe drumul pe care „merge sufletul!”
Acţiunea dată a primit binecuvântarea Patriarhului Moscovei şi a Întregii Rusii, fiind consacrată celor 65 ani de la eliberarea Sevastopolului de fascism. Iniţiatorul acestei acţiuni a fost grupul de baikeri „Lupii de noapte”, care include motocicliştii din Rusia, statele CSI şi Europa.