Pomeniri prin SMS?

0
869
Pomeniri prin SMS?
Un nou serviciu prestat de unul din preoţii eparhiei din Lipeţk a primit un rezonans destul de mare în ultima perioadă de timp. Aceasta deoarece acţiunea dată are loc fără binecuvântarea arhiereului locului, Ep. Nicon, anunţă agenţia de presă Lrnews. „Eu nu am auzit de nici o binecuvântare a ierarhului”, a anunţat de curând secretarul eparhiei prot. Vasilii Biliciuc. La rândul său, iniţiatorul acţiunii, prot. Alexandru Adoniev, în interviul acordat aceleiaşi agenţii de presă, confirma că a primit binecuvântarea arhiereului.
Se pare că la rândul său, Episcopul Nicon nu a dorit nici să confirme, nici să infirme binecuvântarea sa! Acesta însă şi-a manifestat dezacordul său faţă de astfel de pomeniri: „Ce înseamnă aşa ceva? Omul singur trebuie să vină la Biserică şi să lase foiţele pentru pomeniri. Dacă nu pot singuri, să roage pe cei apropiaţi, pe rude sau prieteni. Despre ce fel de pomeniri sms poate fi vorba? Noi nu susţinem astfel de proiecte. Se primeşte că în curând ne vom începe a mărturisi şi prin internet? Aceasta este o cale foarte uşoară pentru adunarea banilor la reconstrucţia Bisericii”. Totodată, Vladâca a infirmat zvonurile conform cărora prot. Alexandru urmează să fie supus anumitor sancţiuni de ordin canonic.
Serviciul de pomenire sms a fost organizat pe lângă Biserica „Sfântul Nicolae” din raionul Dobrinsk, regiunea Lipeţk de către prot. Alexandru Adoniev. După relatările acestuia, serviciul dat oferă posibilitatea, pentru cei ce nu au putinţă de a participa la Serviciile Divine, de a comanda pomenirea celor apropiaţi sau jertfirea a anumite sume de bani la reconstrucţia bisericii cu ajutorul telefonului mobil.