Papa aduce un omagiu bunicilor care isi cresc copiii

0
873
Papa aduce un omagiu bunicilor care îşi cresc copiii
Papa Benedict XVI a adus un omagiu, duminică 26 iulie, în timpul rugăciunii Angelus făcută la Combes, unde acesta îşi petrece vacanţa, în nordul Italiei, bunicilor, pentru rolul pe care aceştia îl joacă în educaţia copiilor. El a subliniat, într-un discurs ţinut în faţa câtorva mii de credincioşi, faptul că bunicii au fost în sânul familiei, de multe ori, „depozitarii şi mărturisitorii valorilor fundamentale ale vieţii”,.
„Datoria educaţiei, venită din partea bunicilor, a fost întotdeauna importantă şi devine chiar un avantaj atunci când, din diverse motive, părinţii nu sunt în măsură să fie prezenţi cum ar trebui in timpul perioadei de crestere a propriilor copii”, a declarat Papa, care le-a dedicat şi o binecuvântare specială.
La trecerea unei săptămâni de la fractura încheieturii mâinii drepte, acesta a ridicat mâna în timpul binecuvântării, aparent fără dificultate, în faţa mulţimii de pelerini şi a salutat diferitele grupuri de credincioşi.
Papa a efectuat sâmbătă o vizită de control, după care medicii au raportat o „bună evoluţie, conform aşteptărilor acestora”, afirmă Vaticanul.