Medvedev închide aproape toate cazinourile, vrand sa apere moralitatea rusilor

0
587
Medvedev închide aproape toate cazinourile, vrând să apere moralitatea ruşilor
Sălile de jocuri de noroc şi cazinourile din Rusia vor fi închise începând din 1 iulie, excepţie făcând numai cele care funcţionează în patru regiuni ale ţării îndepărtate de oraşele mari. Aşadar, cei pasionaţi de jocurile de noroc vor fi nevoiţi să meargă într-unul dintre cele patru „Las Vegas-uri” ruse, toate situate la distanţe de cel puţin 1.000 de kilometri de Moscova: la Kaliningrad (vestul ţării), în oraşul Azov din provincia Rostov (sud), în regiunea Altai din Siberia şi la Vladivostok (Extremul Orient).
Unii jucători sunt de acord cu această decizie, aşa cum este cazul unui francez care locuieşte la Moscova: „Nu sunt nefericit, pentru că sunt prizonierul acestui sistem”, povesteşte jucătorul, cu un ochi îndreptat spre ruleta din casinoul Arbat din Moscova.
La Sankt-Petersburg, Elena Frolova aşteaptă „cu nerăbdare” ziua în care aceste afaceri se vor închide, sperând că astfel va lua sfârşit şi dependenţa soţului său de jocurile de noroc.
Aceasta a fost parţial ideea lui Vladimir Putin, care, în timpul preşedinţiei sale, a sugerat adoptarea unei legi care să permită funcţionarea acestei industrii numai în patru regiuni. În 2006, proiectul a fost adoptat de Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus. Jocurile de noroc sunt la fel ca dependenţa „populaţiei de alcool, care provoacă un prejudiciu moral şi material”, a declarat la acel moment Putin.
Actorii importanţi ai industriei jocurilor de noroc au încercat fără succes să amâne data intrării în vigoare a măsurii, asupra căreia a insistat, însă, preşedintele Dmitri Medvedev. Astfel, sălile de jocuri şi cazinourile trebuie fie să se închidă, fie să îşi schimbe domeniul de activitate. De exemplu, un cazinou de pe strada Arbat s-a transformat recent în restaurant, în timp ce cazinoul Arbat îşi închide porţile luni, spre nemulţumirea personalului.
Biserica Ortodoxă Rusă salută deciazia luată de Preşedintele Medvedev.
www.unimedia.md