Liderul Bisericii Ortodoxe etiopiene, sustine ca a vazut Chivotul Legii

0
2401
Liderul Bisericii Ortodoxe etiopiene, susţine că a văzut Chivotul Legii
Numai că nici-un alt element sau nici-o altă probă în acest sens, nu a fost făcută încă publică, când întreaga lume aşteptă lămuriri. „Vânătorii” Chivotului şi „entuziaştii” Bibliei au sunat încontinuu şi au încercat să afle lămuriri cu privire la raportul agenţiei de ştiri italiene Adnkronos, conform căruia Patriarhul Abuna Pauolos, aflat în Italia pentru o întâlnire cu Papa Benedict XVI, în această săptămână, a spus: „În curând, lumea va putea admira Chivotul Legii, descris în Biblie ca fiind suportul Tablelor Legii lui Dumnezeu, primite de Moise – subiectul a multe secole de căutări şi studii.”
El a sugerat posibilitatea ca acesta să poată fi văzut în cadrul unui muzeu organizat:
„Repet (Chivotul Legii) este în Etiopia… si nimeni nu stie pentru cât timp. Numai Dumnezeu ştie”, a spus el în raportul Adnkronos.
Raportul a mai relatat cuvintele lui Pauolos: artifactul „este cel descris la modul perfect în Biblie” şi este în stare bună.
Agenţia a raportat că anunţul ar fi fost făcut la hotelul Aldrovandi din Roma, şi un reprezentant al hotelului a confirmat către WND, că Pauolos a fost găzduit acolo, dar nu a avut loc, sau nu a fost programata nicio conferinţă de presă sau vreuun alt eveniment de acest fel.
„Chivotul Legii este în Etiopia de mai multe secole”, a spus Pauolos în raport. „Ca Patriarh, l-am văzut cu ochii mei, şi extrem de puţine persoane calificate au putut face acest lucru, până în prezent.”
Bob Cornuke, investigator biblic, explorator internaţional şi cel mai vândut autor, a participat la mai mult de 27 de expediţii în lume, în căutarea locaţiilor descrise de Biblie.
Săptămâna aceasta, Cornuke va ajunge în Etiopia pentru a 13-a oară de când a început să caute Chivotul. El a declarat către WND că este posibil ca Etiopia să deţină adevăratul artifact.
„Ei au Chivotul original sau o replică a acestuia pe care o consideră a fi Chivotul Legii, de 2000 ani”, a specificat el.
Cornuke a mai spus că, dacă este adevărat, există o explicaţie plauzibilă a modului în care Chivotul ar fi ajuns în Biserica Maicii Domnului din Zion Etiopia.
„Chivotul ar fi putut fi scos din templu în perioada atrocităţilor, în timpul lui Manase”, a spus el.
„Avem un fel de traseu care pare să ne conducă în Egipt, acolo unde el a rămas pe o insulă, pentru câteva sute de ani, numită Elephantine Island. Chivotul ar fi fost transferat peste Lacul Tana, în Etiopia, unde acesta a rămas (pe Tana Qirqos Island) pentru 800 de ani. Apoi, a fost dus la Axum, unde până astăzi a fost ţinut într-un templu unde nimănui nu i s-a permis să-l vadă.”
Cornuke a mai spus că a călătorit la Tana Qirqos Island şi a trăit cu monahii, care sunt prezenti acolo, pana si astazi.
„Ei au deschis o uşă mare, de patru inci grosime, din lemn”, a spus el.
„Este deschisă spre camera comorii, iar ei mi-au arătat lucruri şi obiecte care, spun tot ei, aparţineau Templului lui Solomon. Când History Channel a făcut o emisiune pe aceasta tema, au zis toti că a fost una dintre cele mai vizionate. Oamenii au fost fascinaţi.”
Acesta susţine că etiopienii consideră Chivotul ca pe un ultim sfânt obiect, şi Biserica păzeşte artifactul de „ochii şi întinarea umană.”
„În Etiopia, întreaga cultură este centrată în jurul cinstirii acestui obiect”, a spus Cornuke.
„Poate fi acesta Chivotul real? Cred că aş putea studia şi afla dacă acesta este cel adevărat.”
Dar, conform declaraţiei emise către WND, de webmasterul Bisericii Ortodoxă Etiopiene, nu avem nicio şansă ca liderii religioşi şi oamenii din ţinut să renunţe la custodia lor asupra a ceea ce ei susţin că este Chivotul.
„Cred că Abba Pauolos şi-a ieşit din minţi… Artifactul nu poate fi afişat sau atins de alţii, decât de clerici, deci să nu mai vorbim despre asta”, a spus declaraţia.
„Nu numai clericii locali dar nici oamenii din Etiopia nu vor permite asta; deci, nu se va întâmpla în niciun caz.”
Webmasterul a afirmat că artifactul a fost mutat din Etiopia în Britania de-a lungul anilor, şi chiar nici cei de aici nu au permis afişarea sa.
Pauolos, în raportul Adnkronos, a spus că orice afişare ar avea nevoie de aprobarea Curţii Supreme a Bisericii Ortodoxe Etiopiene.
Un purtător de cuvânt al Filialei Bisericii din SUA, Mehereto Belete din Los Angeles, a spus catre WND că el nu ştie nimic despre vreo schimbare majoră cu privire la statutul Chivotului.
„Este o nouate la fel de mare şi pentru noi ca şi pentru dumneavoastră”, a spus el.
Cornuke a explicat că un paznic cu regim special trăieşte în interiorul Bisericii care ar deţine Chivotul şi nu o părăseşte niciodată. Un altul este numit în funcţie, dar acesta rămâne până moare.
„Ştim de faptul că au existat 30 de paznici (din evidenţe) care nu au fost lăsaţi să iasă din incintă”, spune Cornuke.
„Ştiu despre gardian.
Când CNN si BBC au mers acolo, nu au putut sa-l vada. Nu l-a vazut nimeni, afară de mine. M-am dus şi am vorbit cu el, şi este foarte în vârstă.
Mi-a spus că este Chivotul real şi stă, în faţa lui, 13 ore pe zi. Când termină e acoperit de sudoare şi e de-a dreptul epuizat”.
Acesta mai spune: am întâlnit un om în vârstă de 105 ani, care susţinea că ar fi văzut Chivotul, cu 50 de ani în urmă, când a pregătit un gardian înlocuitor.
„Îi sperie de moarte cazul în care ar putea dispărea o parte din Chivot.” Cornuke a mai spus, de asemenea, că s-a întâlnit si cu preşedintele Etiopiei, cu aproximativ nouă ani în urmă, şi a avut o conversaţie face-to-face cu el în propriul palat. „L-am întrebat dacă a deţinut sau deţine, Etiopia, Chivotul Legii. Potrivit Cornuke, preşedintele a răspuns: „Da, îl avem. Eu sunt preşedintele, şi ştiu. Nu este o vorba de o copie. Este cel adevărat.”
www.lacasuriortodoxe.com