Î.P.S. Vladimir a participat la Sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

0
592
Î.P.S. Vladimir a participat la Ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse
Acesta a avut loc în Ucraina, unde Sanctitatea Sa, Patriarhul Chiril efectuiează în aceste zile o vizită pastorală, prlejuită și de sărbătorirea Sfântului Cneaz Vladimir. Pentru prima dată, Ședința Sfântului Sinod are loc în Lavra Peșterilor din Kiev. Tot aici, Î.P.S. Vladimir a primit felicitări din partea Patriarhului cu ocazia zilei Sfântului Ocrotitor.
Decizii mai importante luate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse au fost cele cu privire la întocmirea regulamentului pentru instituţiile sinodale nou-înfiinţate, şi de asemeneа au fost luate câteva hotărâri privind regulamentul pentru masterat şi pentru doctorat din cadrul instituţiilor teologice din Rusia.
În şedinţa Sfântului Sinod care a avut loc ieri la Kiev sub preşedinţia patriarhului Kiril, au fost întocmite regulamentele Departamentului „Biserică şi Societate”, a Departamentului Informaţional al Sfântului Sinod (Jurnalul №56), şi de asemenea regulamentul Secţiei de Masterat şi Doctorat înfiinţate în cinstea Sfinţilor Întocmai cu Apostolii – a Cuvioşilor Chiril şi Metodie (Jurnalul №57).
De asemeni, Sfântul Sinod a hotărât să sprijine lucrările oficiului care se ocupă cu crearea unui program şi plan de învăţământ pentru Masteratele în Teologie Ortodoxă din Rusia.
Decizii ce se referă la Biserica Ortodoxă din Moldova:
În jurnalul nr. 77 al Sfântului Sinod a fost ascultată cererea Prea Sfinţitului Anatolie de Cahul şi Comrat de numire a monahiei Elisabeta (Popov) în treapta de stareţă a mănăstirii de maici cu hramul „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie” din or. Ciadâr-Lunga, din spaţiul unităţii teritoriale autonome Găgăuzia.
Prin decizia nr. 6 s-a hotărât:
Monahia Elisabeta (Popov) să fie numită stareţă a mănăstirii „Sfântului Marelui Mucenic Dimitrie” din or. Ciadâr-Lunga, din spaţiul unităţii teritoriale autonome Găgăuzia, cu binecuvântarea de a purta cruce cu pietre scumpe, potrivit rangului în care a fost înaintată. Toate deciziile luate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, pot fi accesate, în limba rusă și pe situl pravoslavie.ru