În Osetia au primit botezul mai bine de 1200 de oameni

0
707
În Osetia au primit botezul mai bine de 1200 de oameni
La 19 iulie, în mănăstirea Alansk din Osetia, conform unei frumoase tradiţii au fost botezaţi mai mulţi creştini din Osetia de Nord. Sfânta Taină a fost săvârşită de mai bine de 20 de sjujitori ai Sfântului Altar, în frunte cu Arhiepiscopul Feofan. În apele din lacul Mănăstirii au fost botezaţi mai bine de 1200 de oameni, informează situl mănăstirii.
Pentru prima dată, botezul în masă a avut loc în mănăstirea din Alansk în septembrie 2005, atunci primind botezul peste 1000 de oameni. De atunci, botezul în masă se repetă anual, iar oamenii, care doresc să primească Sfânta Taină devin tot mai mulţi şi mai mulţi. În ultimii doi ani, botezul este prilejuit şi de hramul mănăstirii, Pomenirea sfintei Elizabeta Feodorovna şi a Sfintei Varvara.
În ultimii ani, lacul mănăstirii a devenit crestelniţă pentru mai bine de 6500 de locuitori. Oamenii veneau cu familiile, fiind însoţiţi şi de copii şi de vecini, rude, prieteni şi cunoscuţi. După cum s-a exprimat P.S. Feofan, această ceremonie este o mărturie că poporul osetin renaşte, revenind la izvoare.
„În perioada sovietică, majoritatea eram ateişti, – a spus Kazbek (Constantin) Haţaev – dar acum mulţi, ca şi mine, încep să înţeleagă că fără de Dumnezeu nu este sens în viaţa noastră, iar forţe oamenii iau doar din credinţă”.