În Germania o manastire dominicana, încercând sa se salveze da saracie a organizat în incinta sa un hotel pentru odihna familiala

0
761
În Germania o mănăstire dominicană, încercând să se salveze dă sărăcie a organizat în incinta sa un hotel pentru odihnă familială
Pe teritoriul mănăstirii dominicane Arenberg, cu câţiva ani în urmă a apărut un hotel în stil contemporan, Welness-hotel. Mai mulţi orăşeni, obosiţi de ritmul grăbit de viaţă, preferă să-şi petreacă acum timpul pe teritoriul mănăstirii, în sânul familiilor sale. Ideia de a inaugura un hotel mănăstiresc aparţine maicilor ordinului Dominican, care în acest fel au decis să salveze mănăstirea de o sărăcire totală. În hotel, după cum mărturiseşte sora Beatricia, care activază în cadrul hotelului, „fiecare poate să se odihnească după cum doreşte, fie înotând, în piscina mănăstirii, ocupându-se cu sportul sau, de exemplu, frecventând cursurile de meditaţii, care nu contravin legilor ordinului dominican”. Aici, de asemeni se practică pe scară largă tratamentul acvatic, ce se bazează pe metoda Kneip şi posibilitatea de a servi micul dejun în camera „liniştită”.
Îngrijindu-se de odihna clienţilor, monahiile coordonează regimul acestora, limitându-l la ocuparea cu sportul, proceduri de întărire a sănătăţii, diferite cursuri. Monahiile care lucrează în mănăstire nu de puţine ori încearcă şi ele să-şi mai scoată puţin stresul în sălile de sport sau în piscinile din hotel.
După cum afirmă conducerea acestuia, ei au deja clienţi permanenţi, ceea ce le garantează un viitor decent pentru mănăstire.
www.sedmitza.ru