Era să fie data afara dupa ce a refuzat sa casatoreasca perechile homosexuale

0
764
Era să fie dată afară după ce a refuzat să casatorească perechile homosexuale
Theresa Davies (Foto „Mail Online”)Un ofiţer de stare civilă creştin a fost retrogradată ca simplu recepţioner în cadrul primăriei unui oraş britanic dupa ce a refuzat să oficieze o căsătorie între homosexuali. Theresa Davies, 58 de ani, spune că a fost forţată să renunţe la slujba de 28.000 de euro pe an, pe care o iubeşte, din cauza că a protestat faţă de parteneriatele civile între persoane de acelasi sex, titrează „Mail Online”.
Britanica lucrează la Consiliul local din oraş de 18 ani şi a trimis o scrisoare de reclamaţie Camerei lorzilor în care şi-a prezentat povestea. „Marea Britanie ar trebui sa fie o ţară în care se respectă libertatea religiilor. Însă eu sunt sancţionată. În cazul în care Consiliul din Islington crede în demnitatea tuturor, de ce credinţa mea nu poate fi respectată? Nu am nimic cu personale homosexuale, le susţin drepturile. Doar ca nu vreau sa îi căsătoresc”, a declarat Davies.
Dupa întroducerea parteneriatelor civile în decembrie 2005, ea şi-a anunţat superiorii că s-ar putea să refuze astfel de ceremonii din cauza credinţei religioase. Deşi poziţia ei a fost amplu discutată, presată de mai marii biroului, în iunie 2006 ea a lipsit patru luni din cauza stresului. La întroarcere, a aflat că a fost mutată într-o funcţie de începător, iar dacă nu acceptă noul post va fi concediată. Crezând ca nu are nici o şansă, ea a acceptat conditiile. „Am fost şocată deoarece ştiu că ar fi putut să-mi accepte cererea. Sunt foarte dezamăgită”, a mai adăugat britanica, titrează „Mail Online”.
www.moldovanoastra.md