Englezii sunt sceptici fata de teoria lui Darwin, iar majoritatea egiptenilor nici macar nu au auzit de ea

0
816
Englezii sunt sceptici faţă de teoria lui Darwin, iar majoritatea egiptenilor nici măcar nu au auzit de ea
Conform unui studiu realizat de Sfatul Britanic, 1 din 4 britanici din capitală şi 1 din 7 locuitori ai altor regiuni ale Marii Britanii, cred în faptul că lumea a fost creată de Dumnezeu şi totdeauna a avut aceleaşi forme, mai mult sau mai puţin identice cu cele de azi, scrie revista „Times”. După 200 de ani de la naşterea conaţionalului lor, a omului de ştiinţă Charlz Darwin şi după 150 de ani de la publicarea lucrării sale, mai puţin de jumătate din londonezi consideră că există destule dovezi ştiinţifice, care confirmă teoria evoluţionistă.
În studiul publicat săptămâna trecută de asemeni se vorbeşte că 1 din 5 maturi londonezi nu ştiu cine este Darwin, iar 1 din 5 locuitori ai nordului Marii Britanii nu înţeleg sensul cuvântului „evoluţionism”, sau nici măcar nu au auzit vre-odată acest cuvânt!
54% din cei ce au răspuns la interviu, consideră că este posibil de a combina credinţa în Dumnezeu cu crdinţa că viaţa pe pământ a evoluţionat. Majoritatea maturilor, din 10 mii de participanţi la sondaj, din 10 ţări diferite, după cum s-a dovedit, deşi au auzit de Darwin, totuşi nu înţeleg, sau înţeleg vag în ce constă teoria acestuia.
O bună parte dintre locuitorii Statelor Unite ale Americii şi a Marii Britanii, înţeleg sensul evoluţiei, în timp ce 7 dintre locuitorii Africii şi 6 dintre cei a Egiptului nu au auzit vre-odată de evoluţie. În India, în comparaţie cu alte ţări ale lumii unde a avut loc sondajul, după cum s-a dovedit, există procentul cel mai mare a oamenilor care cred şi în Dumnezeu şi în evoluţie concomitent (85%), în timp ce în China, astfel de oameni sunt mai puţin de 40%.
www.pravoslavie.ru
trad. www.ortodoxia.md