Discutii la Paris despre unitatea Ortodoxiei în Franta

0
772
Discuţii la Paris despre unitatea Ortodoxiei în Franţa
Aflat în vizită canonică în Franţa, Patriarhul României şi delegaţia însoţitoare s-au întâlnit pe 10 iulie 2009, la Catedrala ortodoxă română din Paris, cu reprezentanţii Adunării Episcopilor Ortodocşi din Franţa.
Această adunare este compusă din toţi episcopii ortodocşi din Franţa, reprezentanţi ai diferitelor Patriarhii, şi este condusă de Înaltpreasfinţitul Emanuel, reprezentant al Patriarhiei Ecumenice. „La această întâlnire au mai participat, din partea Patriarhiei Moscovei, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Inochentie, care se ocupă de parohiile ortodoxe ruse din Franţa, precum şi Înaltpreasfinţitul Gabriel, mitropolitul care se ocupă de credincioşii ruşi din Franţa, însă ascultarea canonică a Înaltpreasfinţitului este faţă de Patriarhia Ecumenică.
De asemenea, din partea Patriarhiei Antiohiei a fost prezent secretarul Mitropoliei Antiohiei în Franţa. S-a discutat despre unitatea Ortodoxiei în Franţa, ca paradigmă pentru unitatea ortodoxă dintre Bisericile autocefale. Tot în cursul acestei întâlniri s-a vorbit despre legăturile media care ar trebui să se realizeze între Bisericile Ortodoxe Autocefale şi comunităţile din diaspora, în acest sens Părintele Patriarh propunând ca anul viitor Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române să organizeze o astfel de întâlnire, cu presa ortodoxă din Franţa” după cum a relatat pentru Radio TRINITAS, dl. Ciprian Olinici.
De asemenea, Patriarhul Daniel a avut, pe 10 iulie, o întrevedere şi cu Arhiepiscopul catolic al Parisului, cardinalul André Vingt-Trois, după care, împreună cu delegaţia însoţitoare, a făcut o vizită oficială la Ambasada României în Franţa.