Biserica suedeza, criticata pentru ca i-a facut reclama lui Bruno

0
757
Biserica suedeză, criticată pentru că i-a făcut reclamă lui Bruno
Influenta Biserică protestantă din Suedia a trezit furia credincioşilor pentru că a făcut reclamă celui mai recent film al lui Sacha Baron Cohen, Bruno, în care acesta înterpretează rolul unui excentric jurnalist de modă gay.
În reclama apărută pe site-ul ziarului oficial al primei congregaţii protestante din ţara scandinavă, Kyrkans Tidning, Bruno era îmbrăcat sumar în mijlocul unor anunţuri umanitare sau religioase. Ramura suedeză a Armatei Salvării, al cărei banner publicitar „ornează” site-ul Kyrkans Tidning, a fost şocată să figureze alături de aşa-zisul reporter de modă austriac.
„Ceea ce reprezintă filmul nu este în acord cu valorile noastre, este vorba de un stil de viaţă pe care nu îl susţinem”, a declarat directorul pentru Suedia al Armatei Salvării, Victor Poke.
Redactorul şef al Kyrkans Tidning, Dag Tuvelius, consideră însă că nu este deplasat să facă reclamă pentru această comedie foarte crudă chiar dacă a primit telefoane de la mai mulţi cititor care s-au arătat de-a dreptul „iritaţi”.
www.libertatea.ro