Ajuta la reparatia capitala a Bisericii de lemn din Macareuca

0
1625
Ajută la reparaţia capitală a Bisericii de lemn din Măcăreuca
Actualmente la Măcăreuca sunt două biserici: cea din lemn, care ne mărturiseşte despre vechimea de veacuri şi dăinuirea credinţei creştine. Şi cea nouă de piatră, simbol al rezistenţei creştinilor vitregiilor vremii şi neclintita dorinţă de a urma poruncile şi căile Domnului. Din anul 1995 la biserica din Măcăreuca slujeşte protoiereul Gheorghe Cojocaru. Ultima dată părintele Gheorghe ajutat de creştinii din Măcăreuca au făcut o reparaţie cosmetică la biserica de lemn în anul 2000. De atunci şi până astăzi din lipsă de mijloace bisericuţa de lemn, această comoară a Ortodoxiei basarabene a fost lăsată uitării.
La moment biserica din Măcăreuca, este într-o stare avariată. Turnul bisericuţei în ultimii ani s-a înclinat tot mai mult şi este gata să cadă în orice moment. În biserică nu se ţin slujbe, pentru că este nevoie urgent de o reparaţie capitală.
Părintele paroh al bisericii din Măcăreuca, face un apel către toţi oamenii de bună credinţă:
Fraţi creştini, timp de secole această bisericuţă de lemn a fost mama spirituală a dinastiei Russo şi a tuturor creştinilor din Măcăreuca. Actualmente această podoabă a meşterilor populari din Basarabia de altă dată, se află într-o stare de degradare continuă şi necesită urgent o reparaţie capitală. Pentru ca să putem păstra bisericuţa şi pentru generaţiile viitoare, avem nevoie de sprijinul frăţiilor voastre.
Fie ca Bunul Dumnezeu să vă sporească şi să vă întărească la fapte bune!
Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui!