În Italia tot mai puţini catolici merg la spovedanie

0
711
În Italia tot mai puţini catolici merg la spovedanie
După ultimele date publicate de revista italiană „La Republica”, actualmente doar 2% dintre catolicii practicanţi merg la spovedanie mai des decât o dată în lună. În acelaşi timp, 10% dintre italienii care se consideră oameni religioşi merg să se mărturisească o dată în lună, 58% o dată sau de două ori pe an, iar 30% din cei intervievaţi nu s-au spovedit niciodată. Papa Benedict al XVI-lea este profund îngrijorat în legătură cu o statistică atât de pesimistă, îndemnând clerul romano-catolic „să nu se smerească cu căsuţele de spovedanie goale din biserici” cât şi cu „indiferenţa crescândă a clerului faţă de taina spovedaniei”, dar „să depună efort pentru a ajuta credincioşii să-şi descopere pentru sine toată frumuseţea duhovnicească a acestei taine”, relatează revista britanică „Times”
Preoţii sunt datori să ajute oamenii să conştientizeze importanţa tainei, conştientizând că aceasta este parte indispensabilă a Euharistiei. Aceasta trebuie să devină temelie a slujirii pastorale, mai ales în zilele noastre, când misiunea noastră este de a mărturisi despre dragoste, adevăr şi pace în întreaga lume, a declarat Pontiful.
În schimb, conform episcopului Djanfranco Jirotti, care este Directorul serviciului de supraveghere a spovedaniei, o treime dintre catolicii contemporani consideră spovedania fără de sens, 10% o consideră „drept o lacună în convorbirea cu Dumnezeu” iar 20% consideră complicat de a vorbi despre păcatele sale cu alţi oameni. „Simţul păcatului în lumea contemporană a slăbit, oamenii tind să vorbească pe diferite teme, sau cer ajutor în soluţionarea problemelor sale, evitând însă de a discuta despre păcat”, a conchis episcopul.
www.pravoslavie.ru