Departamentul misionarism a Academiei Teologice din Moscova a împiedicat activitatea sectară în Serghiev Posad

0
799
Departamentul misionarism a Academiei Teologice din Moscova a împiedicat activitatea sectară în Serghiev Posad
La 18 iunie, Departamentul misionar a Academiei Teologice din Moscova, în frunte cu Egum. Pantelimon (Berdnicov), a împiedicat desfăşurarea programului iniţiat în or. Serghev Posad de către membrii sectei „Sahadjji-Ioga”.
Aceasta îşi programase celebrarea a 20 de ani de activitate, pe care voiau să-i serbeze în localitatea dată. Amestecul departamentului misionar a constat în – discuţii, împărţirea foilor volante, în care se vorbea despre pericolul acestei secte şi preîntâmpinarea oamenilor despre dauna morală şi spirituală a cultului dat. Nu în ultimul rând a avut efect adresarea din timp către primarul oraşului, cu rugămintea de a lua măsurile de riguare pentru interzicerea a astfel de măsuri ce contravin moralei creştine.
Mai mult ca atât, incidentul dat, a arătat pregătirea bună a Şcolilor Duhovniceşti şi a studenţilor pentru activitate misionară, dar şi pentru lupta anti-sectară. Suntem în speranţa că acest frumos exemplu va fi urmat şi de către studenţii instituţiilor duhovniceşti din Republica Moldova.
www.patriarhia.ru