Homosexualii nu se pot linişti, ateiştii nu rămân nici ei în urmă…

0
702
Homosexualii nu se pot linişti, ateiştii nu rămân nici ei în urmă…
O organizaţie ateistă din statul american Indiana a demarat o campanie în Cicago al cărei slogan este „La început omul l-a creat pe Dumnezeu”, informează Chicago Tribune. 25 de autobuze din Chicago au fost inscripţionate cu acest mesaj de către Indiana Atheist Bus Campaign. Scopul acestei campanii, care se va desfăşura până în iunie, este să încurajeze discuţia despre religie şi locul său în societatea noastră”, a declarat Charlie Sitzes, un purtător de cuvânt al grupului. Publicaţia precizează că Indiana Atheist Bus Campaign şi American Humanist Association au strâns peste 10.000 de dolari pentru a cumpăra spaţiu publicitar în Indiana şi Illinois.
„Toti ateiştii cred că Dumnezeu este creaţia omului. Obişnuiam să avem mii de Dumnezei, acuma am ajuns însă la unul singur. Ne apropiem de numarul real”, a spus Sitzes, adăugând că „sloganul campaniei din Chicago afirmă că religia este o creaţie socială, a omului – la fel ca literatura, arta, politica şi ştiinţa – şi, datorită acestui fapt, ar trebui să fie supusă dezbaterii, la fel ca şi celelalte”. Sitzes a declarat că opiniile ateiştilor, agnosticilor sau ale umaniştilor sunt deseori ignorate.
Grupul a decis să inscripţioneze mesajul pe autobuzele din Chicago după ce o campanie similară în Indiana a fost respinsă de autorităţile locale. Grupul intenţiona să plaseze mesajul „Poti fi bun şi fără Dumnezeu” pe mijloacele de transport public din Bloomington şi South Bend.
Chicago Tribune notează faptul că, în 2008, opt organizaţii religioase (musulmani, romano-catolici, adventişti de ziua a şaptea etc.) au afişat mesaje pe mijloacele de transport în comun din Chicago.
Până când Doamne, până când…
Hotnews.ro