Fără paradă gay în Riga

0
781
Fără paradă gay în Riga
Comisia Parlamentului de la Riga însărcinată cu aprobarea întâlnirilor, demonstraţiilor şi grevelor şi-a revocat permisiunea dată anterior pentru desfăşurarea paradei gay în capitala Letoniei.
Parada „Baltic gay” fusese programată în Riga pe 16 Mai. Conform sondajului efectuat cu câţiva ani în urmă de către Centrul pentru Studierea Opiniei Publice (SKDS), majoritatea cetăţenilor din Riga (62%) au fost împotriva paradelor gay din oraş. Doar 17, 5% din respondenţi au sustinut ideea.
Prima paradă de acest gen a fost desfăşurată în Riga în vara anului 2005. Participanţii ei au întâmpinat câteva manifestări de intoleranţă din partea publicului. După aceasta, a fost lansată o dezbatere legată de oportunitatea ţinerii unor astfel de evenimente în oraş. Mulţi cetăţeni din Riga cred că astfel de parade pun la încercare moralitatea publică şi astfel trebuiesc interzise.
În 2006, Parlamentul de la Riga nu a putut aproba desfăşurarea unei parade gay. În noiembrie 2007, mii de oameni au venit în Riga la concertul World Against Homosexualism (Lumea împotriva homosexualităţii), organizat pentru a sprijini valorile familiei.
theologhia.wordpress.com