Familia tradiţională în societatea de astăzi

0
913
Familia tradiţională în societatea de astăzi
Marţi, 19 mai 2009, sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului şi Strehaiei, va găzdui simpozionul cu tema: „Familia tradiţională în societatea de astăzi”.
Evenimentul se desfăşoară cu binecuvântarea PS Nicodim şi este organizat de Sectorul Social şi Sectorul Învăţământ şi Tineret al Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Lucrările simpozionului vor dezbate în plen bolile familiei (divorţul, violenţa domestică, adulterul, indiferenţa faţă de partener şi copii, etc.) şi se va face o prezentare generală a pericolelor care atentează la fiinţa familiei tradiţionale în societatea de astăzi.
Ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generala a Organizaţiei Natiunilor Unite ca fiind Ziua Internationala a Familiei, printr-o rezolutie data in septembrie 1993. La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, propunere sustinuta si de Patriarhia Romana, ziua de 15 mai a devenit oficial, Ziua Familiei Române.
Această zi ar trebui să reprezinte pentru noi toţi o ocazie de sărbătoare, de linişte şi pace în cadrul fiecărei familii. Sarbătoarea acestei zile are o mare importanţă pentru comunitatea internaţională, care acordă sprijin în mod constant şi contribuie la îmbunătăţirea cadrului legislativ şi social în vederea creşterii rolului familiei în viaţa socială.
www.episcopiaseverinului.ro