Catolicii sunt nemulţumiţi de Obama

0
630
Catolicii sunt nemulţumiţi de Obama
Patru bărbaţi rostind sloganuri anti-avort au încercat să perturbe discursul Preşedintelui U.S. Barack Obama, duminică, la Universitatea Catolică Notre Dame din South Bend, Indiana.
Unul dintre ei a început: „Stop uciderii copiilor.” Un altul a scandat: „Avortul este o crimă.” Toti patru au fost escortaţi de către poliţie în afara incintei sportive în care se derula discursul. Barack Obama i-a chemat pe susţinătorii avortului şi pe adversarii lor, la o „deschidere spirituală”.
„Într-un fel, punctele de vedere ale ambelor părţi sunt ireconciliabile”, a spus el înainte de a adăuga că „fiecare parte va continua sa isi afirme opinia cu pasiune şi convingere. Dar, cu siguranţă, putem face acest lucru fără să reducem opinia opozanţilor la nivel de caricatură.”
Inimă deschisă, deschidere spirituală, imparţialitate. Acesta este un mod de viaţă tradiţional la Notre Dame, a spus preşedintele, în faţa unui grup de studenţi la o ceremonie de absolvire .
Câteva sute de activişti anti-avort au demonstrat, în acelaşi timp, pe strada care duce la intrarea în campus, purtând pancarte cu imagini ale unor ne-născuţi avortaţi, denunţând sprijinul lui Obama pentru cei care apără dreptul de alegere.
Nouăsprezece persoane au fost arestate, având legătură cu aceste evenimente, conform presei locale.
Nemulțumirile la adresa președintelui american au fost legate de acceptarea avortului, opțiune contrară poziției oficiale a Bisericii Catolice. Un alt motiv este sprijinul lui Obama pentru susținerea cercetărilor cu celule stem. Mai mulți oficiali au refuzat, în semn de protest, să participe la ceremonia de absolvire din acest an a Universității catolice Notre Dame din Indiana.
www.lacasuriortodoxe.ro