Carla Bruni îl critică pe Papa

0
555
Carla Bruni îl critică pe Papa
Carla Bruni, prima doamnă a Franţei, l-a atacat şi ea pe Papa Benedict al XVI-lea pentru declaraţia sa privind contracepţia în ţările din Africa. „Răspândirea SIDA pe continent nu poate fi rezolvată cu distribuirea de prezervative, ci dimpotrivă acestea măresc problema”. Aceasta este declaraţia Suveranului Pontif care a iscat numeroase controverse şi pe care mai multe vedete au criticat-o.
„Într-adevăr m-am născut catolică, am fost botezată, dar mă simt profund laică. Cred că această controversă din mesajul Papei este foarte dăunătoare. În Africa, adesea, oamenii bisericii au grijă de oamenii bolnavi. Este uimitor să vezi diferenţa dintre teorie şi realitate. Cred că biserica ar trebui să evolueze în această privinţă. Este un lucru rău să prezinţi prezervativul ca fiind contraceptiv şi să-l înterzici, deşi este singura protecţie”, a declarat Carla Bruni-Sarkozy.
P.S. Încă o dovadă că Doamna, nu are nici în clin nici în mânecă cu teologia, sau să fim mai expliciţi, cu învăţătura despre Dumnezeu. E rău când profanii se dau cu părerea despre Biserică. E ca şi cum aş merge să pilotez un avion de pasageri fără să am cel puţin o lecţie de pilotaj.
www.libertatea.ro