400.000 de copii ar putea muri din cauza sărăciei

0
634
400.000 de copii ar putea muri din cauza sărăciei
Preşedintele Caritas Internationalis face un apel către ţările bogate, în acest timp de criză economică, pentru a nu uita de cei săraci, în principal prin păstrarea sprijinului extern pentru ţările în curs de dezvoltare. Cardinalul Oscar Rodriguez Maradiaga, Arhiepiscop de Tegucigalpa, Honduras, a făcut acest apel într-un discurs ţinut în faţa ambasadorilor la Sfântul Scaun ai mai multor ţări europene, la sediul Caritas din Vatican.
Prelatul a subliniat modul în care criza economică, tăierea ajutoarelor externe şi schimbările de mediu îi afectează pe cei săraci. „Săracii suferă” a spus el, pentru că ţările bogate nu mai trimit bani în exterior pentru ajutor. Astfel, 400.000 de copii riscă să moară anual dacă criza economică va continua, iar milioane de oameni vor intra în categoria săracilor. „Teama noastră este că oamenii mai săraci, care au beneficiat cel mai puţin de creşterea economică inegală din ultimele decenii, vor avea de plătit preţul cel mai mare”, a susţinut Cardinal Rodriguez Maradiaga.
„Putem saluta anul 2009 cu paralizie sau privindu-l ca o oportunitate pentru schimbare”, a continuat el. Acest an ar putea fi anul construirii „planului pentru o lume mai bună”. Cardinalul i-a chemat pe liderii internaţionali să îşi folosească influenţa pentru a-i convinge pe votanţi că „sprijinirea săracilor nu este o opţiune pentru vremuri bune ci o responsabilitate morală”. „Fiecare dintre noi are responsabilitatea de a promova şi apăra binele comun.” Referindu-se la Anul Paulin, Cardinalul Rodriguez Maradiaga şi-a exprimat speranţa că liderii ţărilor bogate vor experimenta propriul „moment al drumului spre Damasc”.
www.catolica.ro