Un profesor din Habarovsk, Rusia riscă închisoare pentru 5 ani, pentru infiltrarea ideilor sale ateiste în mintea studenţilor săi.

0
779
Un profesor din Habarovsk, Rusia riscă închisoare pentru 5 ani, pentru infiltrarea ideilor sale ateiste în mintea studenţilor săi.
Profesorul de filosofie de la Colegiul industrial-economic din Habarovsc, Vladislav Radcenco va fi judecat pentru că, conform materialelor din dosar, cerea de la studenţii săi ca aceştea să primească ateismul. În timpul cercetărilor s-a stabilit că profesorul cerea de la tinerii săi studenţi ca aceştia să-şi schimbe viziunea sa religioasă, aducând mai multe învinuiri celor ce cred în existenţa lui Dumnezeu. Afirma că aceştia nu au loc în societate, că aceştia nu pot să trăiască normal între oameni, că astfel de oameni trebuie să stea acasă, că el îi urăşte pe cei ce cred, numindu-i bolnavi mental, mărturiseşte la Procuratura din Habarovsc cineva dintre studenţii Colegiului. Conform materialelor, Radcenco, a predat „Bazele Filosofiei” în 2007. pe parcursul orelor de studiu, minimum la 6 din ele a cerut studenţilor să se lepede de credinţa lor în Dumnezeu. Pe cei ce-şi apărau drepturile îi alunga din auditoriu, avertizându-i că până nu-şi vor schimba viziunea, despre nici o atestare la obiectul lui nici nu poate fi vorba. În fine, câţiva studenţi s-au adresat la Procuratură.
Dacă profesorul va fi recunoscut vinovat, acesta riscă o pedeapsă de 5 ani, privaţiune de libertate.
www.interfax-religion.ru

медицинская справка в университет