Un arhiepiscop rus adresează un mesaj pastorilor protestanţi din regiunea sa

0
795
Un arhiepiscop rus adresează un mesaj pastorilor protestanţi din regiunea sa
Arhiepiscopul Zosim de Elista şi Kalmikia (republică autonomă făcând parte din Federaţia Rusă), preocupat de „sentimentele anti-ortodoxe” care stăpânesc, după părerea sa, comunităţile protestante din regiune, a adresat un mesaj pastorilor responsabili de aceste comunităţi.
„Pentru a ajuta protestanţii din Kalmikia să depăşească stereotipurile negative referitoare la credinţa ortodoxă”, arhiepiscopul îi invită să participe la un ciclu de conferinţe pe care dioceza de Elista le organizează în această primăvară, cu participarea teologilor, istoricilor şi misionarilor veniţi din diferite oraşe ale Rusiei.
„Dacă afirmaţi ca doriţi să căutaţi cu sinceritate adevărul”, a scris Zosim, „dacă vreţi să fiţi sinceri cu voi înşivă, atunci vă invităm şi la întâlnirile cu teologii ortodocşi şi astfel să studiaţi, în relaţii de frăţietate, problemele care vă interesează”. Părintele Zosim a adăugat că, „după căderea Uniunii Sovietice, mii de predicatori străini au luat cu asalt Rusia, căutând să îşi ridice propriile biserici.
Succesul misiunii lor a fost în mare parte datorat absenţei cunoştinţelor religioase pozitive în rândurile cetăţenilor unui stat ateu… Criticarea credinţei ortodoxe şi nu proclamarea lui Hristos a fost, însă, esenţa mesajelor unora dintre aceşti misionari.”
www.lacasuriortodoxe.com