Preşedintele SUA, Ronald Reigan în anii 80 a încercat să-l convingă pe M Gorbaciov despre existenţa lui Dumnezeu

0
925
Preşedintele SUA, Ronald Reagan în anii 80 a încercat să-l convingă pe M Gorbaciov despre existenţa lui Dumnezeu
Despre acest lucru mărturisesc scrierile ce au fost făcute în timpul întâlnirii acestora, de către doi consultanţi ai preşedintelui SUA de atunci.
Conform acestor documente, care de curând au fost date publicului şi care s-au păstrat în Biblioteca Reagan din California, acesta a încercat de mai multe ori să-l convingă pe omologul său sovietic despre existenţa lui Dumnezeu. În timpul celei de a patra întâlnire, în 1988, Reagan, a avut o discuţie personală cu Gorbaciov, făgăduind ca aceasta să rămână taină.
Din convorbire: „Preşedintele la întrebat pe Gorbaciov, ce va fi dacă, acela va face posibilă libertatea religioasă, pentru ca fiecare credincios să se poată ruga în biserica sa?” Gorbaciov a încercat să fugă de răspuns: „El a declarat că în Uniunea Sovietică religia nu este ca atare o problemă, recunoscând totodată că în copilărie şi el a fost botezat, dar nu crede în Dumnezeu”.
Mai departe Reagan a trecut la predicarea credinţei. El a povestit că a citit scrisoarea soldatului sovietic, care fiind rănit nu se ruga lui Dumnezeu, pentru că fuse-se învăţat că Dumnezeu nu există. Dar, privind în sus la stele, a crezut totuşi în Domnul şi sa rugat, ca Dumnezeu să-l primească, dacă va muri. Această scrisoare a fostă găsită pe pieptul său.
În timpul vizitei sale, Reagan a vizitat şi mănăstirea Danilov din Moscova, unde a declarat că americanii: „speră la o nouă eră, în care libertatea religioasă va fi o normă în Uniunea Sovietică”
www.pravoslavie.ru

работа на производстве вакансии