O scrisoare lui Dumnezeu!

0
1043
O scrisoare lui Dumnezeu!
O văduvă săracă avea doi copii. O fetiţă mică de trei anişori şi un băieţel de vreo şase anişori. Într-o zi sărmana familie a rămas fără nici un ban şi n-aveau nci o bucăţică de pâine. Mămica le-a spus: „Dragii mei copilaşi, astăzi nu avem ce mânca.”
Rugaţi-vă lui Dumnezeu să ne ajute, căci El este mare şi este bun. În Cartea lui Sfântă este scris: „Cere-ţi şi vi se va da, bateţi şi vi se va deschide.” Mămica a plecat să caute de lucru. Surioara a început a plânge şi a cere pâine de la frăţior. Băiatul nu ştia cum s-o mai mângâie, s-a aşezat la masă şi I-a scris o scrisoare chiar lui Dumnezeu: „Sfinte şi Milostive, Doamne! Surioara mea vrea să mănânce. Trimite-mi, te rog, câţiva bani să mă duc să cumpăr pâine.” După ce a terminat de scris, a luat scrisoarea şi a ieşit repede din casă, fugind spre cutia poştală. Dorind să pună scrisoarea în cutie nu putea, fiindcă ea era fixată prea sus. S-a ridicat copilul în vârful degetelor, dar tot nu reuşea. În timp ce el se chinuia, pe alături a trecut preotul satului. Văzându-l pe băiat, el l-a întrebat: „Ce vrei să faci?” A luat hârtia din mâna băiatului şi a început să citească. Părintele a rămas adânc cutremurat de necazul băiatului şi a plecat acasă la copil. Convingâdu-se că această familie trăieşte în mare lipsă şi sărăcie, preotul ia dat băiatului toţi banii pe care îi avea. Iar duminică la slujbă părintele a anunţat credincioşilor necazul familiei băiatului şi ia îndemnat pe oamenii de bună credinţă să ajute familia nevoiaşă, cu ce poate fiecare. S-a adunat o sumă foarte mare care le-a fost de mult folos.
Iată cum Dumnezeu l-a ajutat pe acest copil, care a avut o credinţă sinceră şi puternică în Dumnezeu. Dumnezeu totdeauna ne ajută prin oameni buni!
Educaţia Creştin-Ortodoxă, Chişinău 2004

визитница купить недорого