Nouă din zece ucraineni se consideră credincioşi

0
815
Nouă din zece ucraineni se consideră credincioşi
În jurul la 90% din ucraineni s-au declarat credincioşi, afirmă sondajul efectuat în curând de către Institutul Internaţional din Chiev, în colaborare cu Organizaţia Internaţională de cercetare (ISSP). Pe parcursul sondajului, 89,5% au declarat religiozitatea sa. Mai bine de 53% au căzut de acord cu afirmaţia „Eu cred şi totdeauna am crezut în Dumnezeu”.
Fiecare al cincilea respondent a răspuns că mai înainte nu a crezut, dar acum crede (21%). De asemeni sondajul a arătat că mai religioase în Ucraina sunt femeile. 95% dintre acestea sunt membre ai unei sau altei organizaţii religioase, pe când la bărbaţi % este mai mic, de doar 83%. Necredincioşi s-au numit 16% din cei intervievaţi. 62 % dintre intervievaţi au declarat că sunt ortodocşi, 6%, sau declarat greco-catolici, 27 % alte confesiuni. 71% dintre respondenţi consideră că toate grupările religioase trebuie să aibă drepturi egale în faţa legii, iar 75%, consideră că trebuie stimate toate religiile.
În total, au fost intervievaţi 2036 de oameni, aleşi întâmplător, sondajul corespunzând standartelor ISSP, reprezentând părerea populaţiei majore a ţării, cu vârsta mai mare de 18 ani. Sondajul a fost efectuat între 11 şi 20 octombrie. Marja de eroare nu depăşeşte 3%.
interfax-religion.ru
купить сверло +по металлу