În Sanct Peterburg, o femeie iehovistă, în timpul naşterii s-a refuzat de transfuzia sângelui, ceea ce a dus la pierderea copilului

0
676
În Sanct Peterburg, o femeie iehovistă, în timpul naşterii s-a refuzat de transfuzia sângelui, ceea ce a dus la pierderea copilului
În una din maternităţile din Sanct Peterburg a murit un copilaş, mama căruia este adeptă a sectei „Martorii lui Iehova” şi care în timpul naşterii s-a refuzat de transfuzia de sânge. Săptămâna trecută, medicii au găsit necesară transfuzia de sânge, deoarece, sângele mamei era diferit de cel al copilului.
Convingerile religioase ale iehoviştilor nu permit transfuzia de sânge, recomandând utilizarea produselor analogice, care însă nu sunt eficiente. Fiecare membru a acestui cult, face pentru sine şi pentru copiii săi un document, în care refuză transfuzia sângelui, sau a componentelor acestora, chiar dacă bolnavul se află în în lipsă de conştiinţă şi de aceasta depinde viaţa lui.
În 2008, medicii unui spital din Camceatca, au fost nevoiţi să apeleze în judecată, pentru ca să poată săvârşi transfuzia de sânge unui copilaş de 6 ani. Pentru a păstra viaţa fetiţei, la cererea procuraturii, în conformitate cu Codul Familiei, Organul de protecţie a familiei şi a dreptului copilului a dat acordul ca acesteia, să-i fie efectuată transfuzia de sânge şi componentele acestuia pentru a fi salvată viaţa tinerei de 6 ani.
interfax-religion

циклевка и реставрация паркета