Rusia a fost condamnată la Cedo să plătească sectanţilor

0
1067
Rusia condamnată de CEDO să plătească sectanţilor 7000 Euro
Rusia a fost condamnată joi, de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru expulzarea unui cetăţean american, membru al sectei Moon, conducător al unor acţiuni şi activităţi religioase pe teritoriu rusesc. Patrick Francis Nolan a primit în 1994, un permis de şedere de un an, care putea fi reînnoit de Ministerul Afacerilor Externe Rus. Acesta a fost avut sediul în Rostov-pe-Don (sudul Rusiei), unde a lucrat pentru o ramura locală a Federaţiei Familiale pentru Pace Mondială şi Unire (FFPMU), o organizaţie a sectei Moon.

 În ianuarie 2000, preşedintele rus a schimbat legea privitoare la securitatea naţională, vizând „influenţele negative ale organizaţiilor religioase străine şi lucrările lor misionare”. În august 2001, FFPMU din Rostov a fost dizolvat şi, în luna octombrie a aceluiaşi an, permisul de şedere, al lui Patrick Francis Nolan, a fost anulat. La 2 iunie 2002, se întorcându-se din excursia sa în Cipru, Nolan, a fost reţinut pe aeroport o noapte, în Moscova, iar viza sa a fost anulată.
Nolan a fost obligat să părăsească teritoriul rusesc, lăsându-şi aici fiii, sub îngrijirea unei asistente. Plângerea sa a fost respinsă, în martie 2003, de Curtea regională de la Moscova, pe baza unui raport din 18 februarie 2002, realizat de către serviciile de securitate din Rusia (FSB), care demonstra „activităţile sale de natură distructivă, reprezentând o ameninţare la adresa securităţii Federaţiei Ruse”.
Cu şase voturi pentru şi unul împotrivă, judecătorii de la CEDO au considerat că a fost o încălcare, în special a dreptului la libertatea de conştiinţă, la propria religie şi la respectarea vieţii de familie. Solicitantului i s-au acordat 7000 de euro pentru daune morale.

www.lacasuriortodoxe.com

P.S.

Cel mai intrigant pentru mine rămâne până astăzi cum sectanţii caută dreptate la ortodocşi, sau la creştini. merg prin toate instanţele se plâng, îşi caută dreptate… Este evidentă şi acută problema şi în cazul Martorilor lui Iehova, care merg şi ei la fiecare pas judecată şi dreptate de la boieri, de la fii oamenilor într-u care nu este mântuire, după cuvântul Domnului. În ceea ce ne priveşte, după cuvântul Sfintei Scripturi, adevărul vă va face vii!
Preot Iulian Raţă


 

охранник контролерPontiactesco car cover medium